Nederland | Nederlands flag Nederlands (Dutch) | EUR flag EUR

Algemene informatie

Reizigers in de leeftijdsgroep 18-39 jaar

traveler menu
Groepsreizen zijn bedoeld voor mensen om samen te reizen en de wereld te zien. Bij veel tours kan iedereen meedoen en je kunt een mix van verschillende mensen met verschillende interesses in de groep tegenkomen: alleenstaanden, koppels, gezinnen, avontuurlijk, luxueus, jonger en ouder. Dit kan zijn wat u wilt en waar u zich prettig bij voelt, maar het kan zijn dat dit niet voor iedereen altijd het geval is. Om deze reden kunnen touroperators zich specialiseren.


(bijv. Contiki Tours)

Groepsreizen voor reizigers in de leeftijdscategorie 18 t/m 39 jaar is een specialisatie. Kinderen en senioren zijn hier niet welkom. Dit opent de deuren voor actievere, avontuurlijkere vakanties, bestemmingen en ervaringen. Denk hierbij aan comfortabele busreizen waarbij u bekende steden en architectuur in Europa bezoekt, maar ook aan zeiltochten in Kroatië, bergtochten in Nepal, duiken in Australië en ontspannen met lekker eten in Thailand. De lijst is lang.

Een onofficieel maar belangrijk onderdeel van groepsreizen voor jongeren onder de 40 is het sociale aspect. Reizigers van dezelfde leeftijd kunnen soortgelijke dingen hebben om over te praten, ook al komen ze uit verschillende landen of culturen. Dit kunnen vroegere reiservaringen zijn, maar ook studie, werk, muziek of de wereld in het algemeen. Deze rondreizen zijn ideaal voor singles. Avondcocktails, dansen, hangmatten en strandfeesten kunnen af en toe deel uitmaken van het plezier. Veel romantische relaties begonnen hier en gingen door tot lang na het einde van de tour.

De volgende drie reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen onder de 40 jaar:

  1. Contiki, sinds 1962
  2. Topdeck, sinds 1973
  3. INTRO-reizen, sinds 2005

Reizigers in deze leeftijdsgroep kunnen reizen en genieten van het leven tot een prioriteit maken. Sommigen nemen graag een schrikkeljaar nadat ze de universiteit hebben afgerond, of voordat ze die nieuwe baan aannemen, of voordat ze een gezin met kinderen stichten. Dit is heel logisch. Als u langer wilt reizen, moet u hier prioriteit aan geven. Wacht niet tot het juiste moment aanbreekt en alles perfect is, want dat zal niet gebeuren. Er zal altijd iets in de weg staan. Je zult bijna nooit de tijd EN het geld EN het verlangen EN de juiste leeftijd/energie hebben. De wereld zelf verandert ook.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in Overlanden met vrachtwagen en kamperen.