Nederland | Nederlands flag Nederlands (Dutch) | EUR flag EUR

Reizigersinformatie

Reisideeën, bestemmingen en tips

traveler menu

ToursOnTheWeb biedt momenteel ongeveer 25.000 bestemmingen wereldwijd, waaronder steden, attracties, nationale parken, tempels, bezienswaardigheden en andere hoogtepunten. We hebben reisblogs gemaakt die bestemmingen groeperen per regio of per activiteit, zodat je gemakkelijker tours kunt vinden die deze plaatsen bezoeken.

Bergen, vulkanen en trekking over de hele wereld

Er bestaan bergachtige streken over de hele wereld. Soms zijn we ons misschien niet bewust van de oorsprong, of het nu een echte berg of een vulkaan is, maar indrukwekkend is het altijd. Pas als we de top bereiken en we een gletsjer zien, of een stinkend vulkanisch meer, dan weten we het zeker. Bezienswaardigheden in de regio kunnen hoe dan ook indrukwekkend zijn.

Best of China

China biedt elke reiziger levenslange ervaringen, met culturele hoogtepunten die nergens te vinden zijn. Er zijn meer dan grote steden als Beijing en Shanghai. Sommige landschappen en rijstterrassen zijn werkelijk verbazingwekkend. Chinees eten is gevarieerd en verschilt nogal van de buitenlandse Chinese keukens.

Best of India

India wordt op zichzelf een subcontinent genoemd. Het is het dichtstbevolkte land ter wereld en staat garant voor zeer gedenkwaardige ervaringen. Dit omvat niet alleen hindoetempels en zeer oude steden, maar ook kleurrijke sari's, curries, tijgers en cricket.

Beste safari's en nationale parken in Afrika

Afrika is het continent voor geweldige safari's om leeuwen, olifanten, neushoorns, giraffen, zebra's, wildebeesten en gorilla's in hun natuurlijke omgeving te zien. De meeste landen hebben nationale parken om hen te beschermen tegen mensen, landbouw en stroperij. De grote migratie tussen Tanzania en Kenia is beroemd, maar er is zoveel meer.

Beste steden van Afrika

Afrika is misschien het meest bekend om zijn wilde dieren, regenwoud, woestijnen en watervallen, maar er zijn ook enkele echt interessante oude steden met geschiedenis, architectuur, paleizen en specerijenmarkten.

Beste wijnregio's ter wereld

Wijndegustatie, lekker eten en wellness zijn niet zo serieuze reismogelijkheden. Ze vallen onder de categorieën ‘rustig aan doen en ontspannen’, ‘luxe reizen’ en ‘gewoon genieten van het leven zonder stress’. Er is meer te reizen dan sightseeing, activiteiten en het dag in dag uit verkennen van oude steden. Een goed glas wijn in een prachtige wijngaard kan zo de moeite waard zijn.

Canada en het buitenleven

Canada is het op één na grootste land ter wereld en heeft slechts 40 miljoen inwoners. Er is veel ruimte tussen St. Johns (Newfoundland) en Vancouver (British Columbia). Het oostelijke deel van het land, Ontario en Quebec, is vooral prachtig tijdens de Indian Summer, waar esdoornbladeren groen, geel en rood worden.

De mooiste rijstterrassen ter wereld

Rijstterrassen tonen rust en geven je het gevoel van Back to Nature, weg van de technologie. Rijst groeit in veel Aziatische landen. Afhankelijk van het seizoen kunnen ze verschijnen als spiegels (reflecterende meren), een groen paradijs of gouden wonderen.

Fietsvakantie in Nederland en België

Nederland en België zijn geweldige landen voor fietsvakanties en dit om drie belangrijke redenen: 1) de landen zijn grotendeels vlak, 2) er zijn veel veilige, speciale fietspaden en 3) er is veel te zien met korte afstanden tussen de plaatsen. Het enige nadeel: het kan winderig zijn.

Het beste van Amerikaanse nationale parken

De VS hebben verschillende nationale parken en reservaten die must-sees zijn voor Amerikanen en buitenlanders. Vooral de staten Californië, Utah en Arizona hebben parken die anders zijn dan alle andere. Sommige zijn woestijnen, andere hebben gigantische bomen of grotten. De natuur in de VS, buiten de grote steden, is prachtig.

Het beste van Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland liggen voor de meesten van ons ver weg, down-under met tegengestelde seizoenen. Deze landen zijn zeer westers met veel Aziatische migranten. Er is over het algemeen veel ruimte met een lage bevolkingsdichtheid. Reizen in een groep of met je eigen auto, camper of stacaravan wordt sterk aanbevolen.

Het beste van Azië

Azië is het grootste continent van allemaal waar 50% van de wereldbevolking woont. Het heeft ook de grootste verscheidenheid aan natuur en dieren in het wild waar dan ook. De natuur omvat onder meer het Himalaya-gebergte, rijstterrassen, tropisch bos met exotische flora en fauna en enkele van de beste stranden ter wereld.

Het beste van de Alpen en Midden-Europa

Het Alpengebergte strekt zich uit over verschillende landen van Midden-Europa. Zoals bij elke bergketen, maar vooral in Europa, zijn er veel prachtige dorpen, bergtoppen en meren die absoluut een bezoek waard zijn.

Het beste van de Middellandse Zee

De Middellandse Zee vertegenwoordigt veel Europese, Afrikaanse en Midden-Oosterse landen. Het kan moeilijk zijn om alles in één reis te zien, maar hier zijn enkele hoogtepunten. Omdat dit een zee is, zijn cruises goede opties om de regio te bezoeken.

Het beste van Groot-Brittannië en Ierland

Reizen naar de Britse eilanden en Ierland kan zeer de moeite waard zijn. Bestrijkt vijf verschillende landen (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland) met een vergelijkbare cultuur, maar een verscheidenheid aan dingen om te doen. De meeste reizigers zullen meer dan één land overwegen en niet alleen bij Londen blijven. Terecht.

Het beste van Noord-Amerika

Noord-Amerika (VS, Canada, Mexico, Groenland) is een groot continent. De meeste Amerikaanse steden zien er misschien hetzelfde uit met hoogbouw en wolkenkrabbers, maar er zijn een paar uitzonderingen. Als het gaat om natuur en dieren in het wild, is er zoveel te zien en naar uit te kijken, van bergen tot warmwaterbronnen, van ijsberen tot orka's.

Het beste van Scandinavië

Scandinavië in Noord-Europa kan uit verschillende landen bestaan, met of zonder Finland of de Baltische staten. Wat ze gemeen hebben is het klimaat, sneeuw in de winter en een lage bevolkingsdichtheid. Op zoek naar natuur en buitensporten? U bent bij ons aan het juiste adres!

Het Beste van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een geweldig continent voor natuur en spektakel. Het bevat de tropen, bergen, woestijnen, gletsjers, flora, fauna en alles daartussenin. Geweldige steden, wijnen, muziek en Latijns-Amerikaanse flair ronden deze geweldige reisbestemming af.

Meest romantische steden in Europa

Europa wordt het oude continent genoemd. Het heeft een aantal echt geweldige steden, waar het zeer de moeite waard is om samen met je romantische partner te zijn en te genieten. Of je nu van lekker eten, oude gebouwen en stadspleinen, stranden, opera's en muziekfestivals, ansichtkaarten of selfies houdt, je vindt het hier.

Meest verbazingwekkende meren ter wereld

Meren zijn natuurlijke omgevingen waar iedereen van houdt. We gebruiken ze om te vissen, watersporten, maar ook om te ontspannen en gewoon van het uitzicht te genieten. Meren zijn er in alle soorten en maten, van kleine bergachtige gletsjermeren tot de machtige Grote Meren van de VS en Canada en het Victoriameer in Afrika.

Mooiste watervallen ter wereld

Sommige mensen zeggen dat we niet op watervallen moeten jagen! Waarom niet? De schoonheid en het geluid van de rivier die van een klif naar beneden stort, het spetterende water waardoor regenbogen ontstaan, de verbazingwekkende bezienswaardigheden van bovenaf en de enorme kracht zijn de reis zowel in de zomer als in de winter zeker waard.

Ontsnap aan de stad en geniet van het eilandleven

De lijst met geweldige eilanden is lang, variërend van plaatsen voor avontuur tot comfortabele, luxe huwelijksreisuitjes. Sommige eilanden zijn afgelegen en moeilijk te bereiken, andere zijn zo gemakkelijk te bereiken dat ze overvol kunnen raken. Hier is een lijst met de beroemdste eilanden (of grote steden daarop).

Reizen door IJsland en Groenland

IJsland en Groenland zijn aangrenzende, koude landen in Noord-Europa en Noord-Amerika. Het is mogelijk en handig om beide in één langere reis te bezoeken, waarbij u een aantal van de meest verbazingwekkende natuurlijke plekken ter wereld bestrijkt, bijvoorbeeld met een landtour en een zeecruise.

Reizen over het Iberisch schiereiland

Iberia bestaat uit twee delen: Spanje en Portugal. Deze landen lijken zoveel op elkaar en zijn toch zo verschillend. In Spanje spreken veel mensen alleen Spaans, maar in Portugal wordt ook veel Engels gesproken. Misschien heeft het te maken met tv, radio en andere media... Beide zijn warm van klimaat, voor menselijke relaties en buitenactiviteiten. Om vele redenen krijgen ze veel bezoekers en permanente migranten.

Schatten van de islam

De islamreligie heeft verbazingwekkende bezienswaardigheden en heilige plaatsen gecreëerd die haar moslimvolgelingen kunnen beoefenen. De meeste steden zijn open en toegankelijk voor iedereen van welke religie dan ook, op enkele uitzonderingen na alleen voor moslims. Hier zijn enkele van de meest ongelooflijk mooie moskeeën en gebedshuizen die je over de hele wereld kunt bezoeken.

Schatten van het boeddhisme

Het boeddhisme heeft prachtige tempels gecreëerd voor volgelingen van Siddhartha Gautama, Heer Boeddha. Hij woonde en gaf les in Nepal en India gedurende al zijn meer dan 80 wijze jaren, maar zijn leringen, theorieën en lessen werden opgeschreven in Sri Lanka. Het boeddhisme bestaat voornamelijk in Oost-Azië.

Schatten van het christendom

Het christendom heeft over de hele wereld prachtige kerken en kathedralen gecreëerd. Ze verwelkomen allemaal internationale gasten van welke religie dan ook. Hier zijn enkele van de meest heilige plaatsen en pelgrimsoorden voor christenen.

Wonderen van de beschaafde wereld

Er zijn veel oude en culturele wereldwonderen die door mensen zijn gebouwd. Sommige bestaan nog steeds en zijn in gebruik, andere zijn herinneringen aan het verleden en sommige zijn historische ruïnes. De meeste zijn nog steeds een bezoek waard, al wordt enige informatie over de achtergrond van het gebouw geadviseerd.

Wonderen van de natuurlijke wereld

Er zijn nog steeds veel plekken op de wereld met een grote mate van ongerepte natuur, veel wild en een geweldige flora. Sommige van deze Tuinen van Eden worden bedreigd door mensen, andere zijn verborgen of beschermde gebieden zoals nationale parken en UNESCO.