Nederland | Nederlands flag Nederlands (Dutch) | EUR flag EUR

Algemene informatie

Een touroperator kiezen

traveler menu
Als we op een georganiseerde rondreis gaan, moeten we een bestemming dichtbij of ver weg kiezen, bepalen wat onze belangrijkste must-see- en must-do-criteria zijn, de beste tijd kiezen om te gaan en het aantal dagen om daar door te brengen en dan plannen een budget voor die reis. Er zullen veel bestaande, vooraf gedefinieerde routes zijn van verschillende touroperators die aan onze eisen voldoen. Het kunnen hoogtepunten, activiteiten of locaties zijn waar we nog nooit aan hadden gedacht.
Welke touroperator moeten we kiezen als we georganiseerd reizen? Een bekend merk of een lokale niche-touroperator met leuke ideeën? Er is voor elk iets te zeggen.


We kunnen op safe spelen en reizen met een bekend lokaal merk waar we eerder mee reisden en worden verzorgd vanaf onze eigen luchthaven Schiphol of Brussel. We ontmoeten landgenoten en -vrouwen die onze taal spreken en onze cultuur kennen. Een voordeel kan zijn dat een vertegenwoordiger nooit ver weg is. Als we vóór de tour iets moeten veranderen, of als we niet tevreden zijn over de tour zelf, weten we waar we heen moeten. Afhankelijk van het land kan de keuze van reisroutes, beschikbaarheid en startdata beperkt zijn.


Wij kunnen in een internationale (Engelssprekende) groep reizen met een grote internationale touroperator. Reismerken in deze categorie bestaan al 25-100 jaar. Het feit dat ze nog steeds rondreizen organiseren, betekent dat ze iets heel goed doen. Uiteraard bieden deze bedrijven een uitstekende financiële bescherming voor hun reizigers. De meesten van hen hebben ook stappen gezet om duurzamer te worden en zelfs lokale activiteiten (op de bestemming) te promoten. Men vertrouwt ze. Hun routes zijn van goede kwaliteit en zeker het overwegen waard. Sommige zijn gespecialiseerd in reizen voor alleenstaanden, jonge volwassenen, senioren, gezinnen of interesses (sport, architectuur, religie). Deze reizen kunnen zowel zeer comfortabel als avontuurlijk zijn.


Klassieke rondreizen...
  1. Trafalgar Tours
  2. Insight Vacations
  3. Globus
  4. Collette

Kleine groepsrondreizen...
  1. G-Adventures
  2. Intrepid
  3. Exodus Adventure Travel
  4. Explore

We kunnen ook iets anders proberen. Inkomende touroperators hebben hun kantoor op onze bestemming. Hun personeel is opgegroeid op onze bestemming en zij kennen hun land beter dan welke buitenlander dan ook. Sommige touroperators bieden exclusieve culturele reizen aan om bijvoorbeeld lokale stammen te bezoeken. Ze kunnen ook lokale restaurants erbij betrekken en de lokale economie meer stimuleren. We moeten er alleen zeker van zijn dat het bedrijf echt bestaat en dat boekingen gegarandeerd en veilig zijn.

Zie ook Over groepsreizen.


Last but not least kunnen we onze eigen reisroute ontwerpen en reizen in onze eigen groep van vrienden en familie. Een professionele touroperator kan onze tour organiseren en vervoer regelen, accommodatie met 3-4-5 sterren boeken, een lokale gids die Engels spreekt organiseren, speciale activiteiten en kaartjes voor shows, attracties of musea bestellen, om er maar een paar te noemen. Wij beslissen zelf wanneer we willen gaan en hoe lang we gaan. Er bestaan standaardpakketten voor privérondleidingen, waarbij een deel hiervan al is verpakt en geprijsd. Als alternatief is het mogelijk om alles vanaf het begin aan te passen of te ontwerpen. Het kan het gemakkelijkst zijn om met een lokale touroperator of reisagent samen te werken als er veel speciale wensen in uw reis moeten worden geïmplementeerd.